FORMACIÓ

Escola Europea
Intermodal TransportL’Escola Europea – Intermodal Transport és el centre europeu de referència per a la formació en logística i transport intermodal. L’objectiu és promoure el transport intermodal com a base per al desenvolupament d’una logística sostenible a Europa.

L’organització centra les seves activitats en tres àrees: Oficina de Projectes i Innovació, Formació i Comunicació, i Coneixement i Investigació.

L’Escola va iniciar la seva activitat en 2006 com a centre de formació per a professionals i estudiants europeus del món de la logística, la gestió del transport i el comerç internacional. Anys després, ha guanyat experiència i coneixements en l’administració de projectes nacionals i internacionals, la comunicació, el desenvolupament de continguts en col·laboració amb reconegudes institucions europees y la promoció dels clústers logístics.

L’Escola ofereix formació especialitzada per a les empreses del sector i centres de formació i universitats d’arreu sobre temes rellevants com la intermodalitat marítima i ferroviària, cadenes de subministrament a temperatura controlada, agrupatge i els centres de consolidació i operacions portuàries a vaixells i mercaderies. Totes les formacions tenen una vessant pràctica molt important, a través de la qual els participants veuen i coneixen de primera mà les operacions sobre el terreny, i compten amb professors especialistes i professionals de la matèria.

L’Escola funciona gràcies a la col·laboració dels seus socis: el Port de Barcelona -que lidera el projecte-, els ports de Roma, el port de Gènova, i les navilieres Grimaldi Group Napoli i Grandi Navi Veloci. Des de la seva creació, l’Escola treballa estretament amb la European Shortsea Network i més concretament amb els Centres de Promoció del Transport Marítim de Curta Distància, que promocionen el short sea i la feina de l’Escola a cada país de la Unió.