ESPAI PÚBLIC

Drassanes ReialsLes Drassanes Reials de Barcelona són un edifici militar d’estil gòtic. Es van començar a bastir al final del segle XIII, durant el regnat de Pere el Gran, i des del seu origen es van destinar a la construcció de les galeres de l’armada del rei d’Aragó. És un dels conjunts arquitectònics del gòtic civil més ben conservats del món, preservat gairebé en el seu aspecte original.

Les excavacions realitzades l’any 2012 evidenciaren que a finals del segle XVI sobre les antigues drassanes medievals, s’hi bastiren unes noves drassanes que es corresponen amb l’edifici actual. La construcció militar estigué sota l’administració de la Diputació del General de Catalunya durant tota l’edat moderna fins al 1714. L’any 1935 les Drassanes foren cedides a l’Ajuntament de Barcelona, que les convertí en seu del Museu Marítim de Barcelona l’any 1941. L’edifici fou declarat Monument Històric Artístic per decret del Consell de Ministres d’Espanya el 5 de maig de 1976.

El Museu Marítim de Barcelona acull exposicions sobre la història i la cultura marítima catalana i aplega una de les col·leccions més àmplies de la Mediterrània. El 2006 va ser declarat Museu d’Interès Nacional.

Contacte:

T. +34 93 342 9920